.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

7141 and Annex A?

Dieses Thema im Forum "FRITZ!Box Fon: Modifikationen" wurde erstellt von Alpamayo, 29 Dez. 2006.

  1. Alpamayo

    Alpamayo Neuer User

    Registriert seit:
    13 Dez. 2006
    Beiträge:
    45
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    6
    Hello,
    I badly wish to turn my 7141 to annex A. Does anybody know if the procedure described by telefonicus works for the 7141 as well?
    Basically I would like to restore the image of a 7140 english annex A (fritz.box_fon_wlan_7140.annex.a.en.39.04.24.image) to my 7141 german annex B.

    In this case I need to know the HWRevision of a 7140 to replace the question marks, and also if the ProductID is written correctly:

    quote SETENV annex,A
    quote SETENV HWRevision,???
    quote SETENV ProductID,fritz.box_fon_wlan_7140
    quote SETENV firmware_version,avme

    If this procedure is wrong and if you think it's too risky I will not do it.
    Thank you so much for your help and advice.
    Alpamayo
     
  2. flemse

    flemse Neuer User

    Registriert seit:
    14 März 2007
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hi
    Have you done the 7140? I ask because I have a problem too
    The command:
    quote SETENV annex,A
    quote SETENV HWRevision,107
    Dose not work for me, I got a env set error...

    /F
     
  3. Alpamayo

    Alpamayo Neuer User

    Registriert seit:
    13 Dez. 2006
    Beiträge:
    45
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    6
    Hi Flemse,
    If your Fritz bootloader is an old one (because recently they changed it) you can set the environment variables through the console. But you need to build yourself a console cable.
    You can use this diagram: http://img490.imageshack.us/img490/6784/cavoseriale152wj4.jpg

    When you connect the console and start your fbf, you can intercept the kernel from loading and then set the variables with the "setenv" command. Then you can start the recovery procedure.
    But I canNOT guarantee that such procedure works for you. Sorry. It worked for me. (In my case, however, the flashing was not successful for other reasons).

    Alpamayo
     
  4. flemse

    flemse Neuer User

    Registriert seit:
    14 März 2007
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    @Alpamayo
    Yes I have the cable and I use it.
    Your right the problem is the new ADAM2 loader, therefore i have looked for a old one in long time now but not found one?
    Do you have a old loader???

    /Flemming
     
  5. Alpamayo

    Alpamayo Neuer User

    Registriert seit:
    13 Dez. 2006
    Beiträge:
    45
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    6
    Please check your PM box
     
  6. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Latest news?

    Hi,
    I have just bought an Annex B 7141 that I wish to convert to Annex A for use in the UK.

    Did either of you complete a successful conversion to Annex A - did you also get English dialogues?

    Or is there a more up to date page for this info?

    thank you,
    Alasdair
     
  7. fritsv

    fritsv Mitglied

    Registriert seit:
    21 Apr. 2007
    Beiträge:
    610
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Kreta (Griechenland)
    @Murkle:


    Converting to Annex A and English dialogues are two very different things as I wrote to you in another thread where I said you had to brave it :(
     
  8. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    So theoretically the procedure is the same, and the same three options apply? (From the other thread)
    I think I should continue this in the original thread which was English language focused. see you there
     
  9. fritsv

    fritsv Mitglied

    Registriert seit:
    21 Apr. 2007
    Beiträge:
    610
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Kreta (Griechenland)
    No as you bought this 7141 you are in the right forum only English menus and going to Annex A are not really the same thing
     
  10. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Then I'll keep this discussion here. :) I do realise the difference between changing Annexes and the language. The language is of secondary importance to me. Getting ADSL on Annex A is a priority.

    While waiting for the Fritzbox to arrive I will try and research the process more thoroughly.
     
  11. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Is this circuit TTL<->Serial? I have a max232 pcb for my serial port already with GND RX TX and 3.3V.

    From what I read being able to perform the FTP commands depends on my version of the ADAM boot loader, if it's too recent I can either find an older revision of the bootloader or use the cable to access the serial console?
     
  12. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Well I'm not sure I'll be able to try out converting a 7141 to Annex A - I think I've been scammed on eBay :mad:
     
  13. fritsv

    fritsv Mitglied

    Registriert seit:
    21 Apr. 2007
    Beiträge:
    610
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Kreta (Griechenland)
    @murkle
    Have you tried allready then ?

    And what is it you are trying to achieve here ?
    You seem to be mixing 7140, 7141, Annex A and the English language

    What does your current box state FW-wise and Annex-wise
     
  14. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    To clear things up:

    I've ordered a 7141 Annex B from Germany. I've not received it yet and the seller is not communicating anymore - I'm worried that I've been tricked. :(
     
  15. fritsv

    fritsv Mitglied

    Registriert seit:
    21 Apr. 2007
    Beiträge:
    610
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Kreta (Griechenland)
    Bummer.
    I have never used ebay myself but seem to remember something about being insured under EUR 500 ?
     
  16. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Well eBay say that..but sometimes it's hard to get a refund. I just have to wait at the moment until I hear a response, or escalate this into a complaint.

    I was hoping to have my voip setup by the end of this week - which now doesn't look likely.

    Bummer indeed
     
  17. fritsv

    fritsv Mitglied

    Registriert seit:
    21 Apr. 2007
    Beiträge:
    610
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Kreta (Griechenland)
    Can only sympathize and keep my fingers crossed for you.
    Catch you again, hopefully, when your box arrives
     
  18. murkle

    murkle Neuer User

    Registriert seit:
    15 Juli 2007
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    That's very kind, thank you fritsv :)
     
  19. warp_be

    warp_be Neuer User

    Registriert seit:
    6 Feb. 2007
    Beiträge:
    36
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
  20. Alpamayo

    Alpamayo Neuer User

    Registriert seit:
    13 Dez. 2006
    Beiträge:
    45
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    6
    #20 Alpamayo, 7 Sep. 2007
    Zuletzt bearbeitet: 1 Okt. 2007
    Post deleted.