.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

7141 continuous reset

Dieses Thema im Forum "FRITZ!Box tot? Recover, Firmware Up-/ Downgrade" wurde erstellt von loplo, 1 Nov. 2011.

  1. loplo

    loplo Neuer User

    Registriert seit:
    17 Sep. 2009
    Beiträge:
    11
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    #1 loplo, 1 Nov. 2011
    Zuletzt bearbeitet: 1 Nov. 2011
    Hi,

    I have the hardware (1u1 branding) mentioned in the subject and since today it keeps resetting himself. The Power/DSL starts to blink, WLAN LED goes on and after ~30 seconds all the LEDs flash once and everything starts from the beginning.
    I've tried to recover it with "fritz.box_fon_wlan_7141.04.76.recover-image" but I get the following error:

    FRITZ!Box Fon WLAN 7141 suchen an: 192.168.178.1
    Eine Anlage gefunden! - Ermitteln der aktuellen Version.
    Version erfolgreich ermittelt!
    Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7141
    Urlader: 1190
    Firmware: 40.04.76
    Firmware der FRITZ!Box Fon WLAN 7141 ist mit der Recover-Firmware inkompatibel

    I've tried to manually set the IP to 192.168.178.2 and connect to it via the webif, without luck.

    Does anyone know what to do in this situation?
     
  2. loplo

    loplo Neuer User

    Registriert seit:
    17 Sep. 2009
    Beiträge:
    11
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    UPDATE:
    My router stopped resetting, the power/DSL is flashing. Ni access via phone nor webif.
    I'm able to access it via FTP with adam2:adam2. Can I try fixing something via FTP?
     
  3. loplo

    loplo Neuer User

    Registriert seit:
    17 Sep. 2009
    Beiträge:
    11
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    #3 loplo, 1 Nov. 2011
    Zuletzt bearbeitet: 1 Nov. 2011
    after researching a little bit, I've been able to get the following:
    Code:
    Verbindung mit 192.168.178.1 wurde hergestellt.
    220 ADAM2 FTP Server ready
    Benutzer (192.168.178.1:(none)): adam2
    331 Password required for adam2
    Kennwort:
    230 User adam2 successfully logged in
    ftp> quote GETENV HWRevision
    HWRevision            108
    
    200 GETENV command successful
    ftp> quote GETENV ProductID
    ProductID             Fritz_Box_7141
    
    200 GETENV command successful
    ftp> quote GETENV annex
    annex                 B
    
    200 GETENV command successful
    ftp> quote GETENV firmware_version
    firmware_version      avme
    
    200 GETENV command successful
    ftp>
    Upon seeing "firmware_version avme" I've remembered that a few weeks earlier I've tried to change the language of my device, without success.
    Somehow I have to change it back to 1und1

    LE:
    I did it:
    Code:
    200 GETENV command successful
    ftp> quote SETENV firmware_version 1und1
    200 SETENV command successful
    ftp> quote GETENV firmware_version
    firmware_version      1und1
    
    200 GETENV command successful
    ftp> quote GETENV firmware_info
    firmware_info         40.04.76
    
    200 GETENV command successful
    ftp>
    After this the recovery went good and my router works again.
    Thanks for this forum and for the search function.

    Some moderator can mark this forum as SOLVED.