.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

default prefix in PSTN dialing, is this possible?

Dieses Thema im Forum "FRITZ!Box Fon: Telefonie" wurde erstellt von vpe, 24 Sep. 2008.

  1. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hello,

    i need make all calls to PSTN (*111#) make with prefix: *31*, how i set this?

    simple: i need before all cals sended to PSTN send *31*number

    Not work with setting on Telefoniegeräte or Internettelefonie in FBF management :-(

    Is prefix to PSTN possible?

    Or via voip.cfg is possible?

    Many thanx..
     
  2. loeben

    loeben IPPF-Promi

    Registriert seit:
    4 Okt. 2006
    Beiträge:
    4,263
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    36
    Beruf:
    Systemarchitekt
    Ort:
    im sonnigen Süden
    Why don't simply try? It works, to call *111#*31*telconumber. If the called number is occupied and a recall is requested, then the calling number will be provided for the recall.
     
  3. Telefonmännchen

    Telefonmännchen IPPF-Promi

    Registriert seit:
    22 Okt. 2004
    Beiträge:
    5,393
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Nordwürttemberg
    In Germany is *31# used to restrict sending your own number. This is adjusted on the page "Telefoniegeräte" (Eigene Rufnummer unterdrücken (COLR)). It's not possible to change this prefix.

    Gruß Telefonmännchen
     
  4. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #4 vpe, 26 Sep. 2008
    Zuletzt bearbeitet: 26 Sep. 2008
    but i try before ask and get inband "called number not exist"

    if same try direkt to PSTN (without fritz), works fine !

    i look on fritz.box:1012 monitor and call is same in both cases:

    *111#*31*telconumber
    *111#telconumber

    fritz.box:1012 telnet monitor maybe have bug or filter, if show same number but in *111#*31*telconumber situation PSTN TSP say: "called number not exist" and second works fine.

    If make from same telephone device (Siemens DECT) direct call to PSTN: *31*telconumber, works fine.
     
  5. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #5 vpe, 26 Sep. 2008
    Zuletzt bearbeitet: 26 Sep. 2008
    yes, here is same in O2 cell phones (*31#), but in O2 PSTN is *31* and not possible switch in O2 permanent CLIR - not ask me why is this.

    Then, not possible change the prefix in FBF in any internal settings?

    Maybe on request AVM make in voip.cfg or ar7.cfg file any settings for change possibility this switch in future release?

    and second, i need CLIR functionality.. COLR is IMHO Connected Line Identification Restriction, COLP (Connected Line Identification) inversion.. COLR is for disable identify forward calls..

    from AVM no response until now :-( i check mailbox now.
     
  6. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #6 vpe, 26 Sep. 2008
    Zuletzt bearbeitet: 26 Sep. 2008
    i found any BUG in AVM firmware:

    if i make call on my phone

    *111#*31*telconumber

    then FRITZ still send to PSTN line this:

    *31#telconumber

    (say DTRACE32.EXE 2.08 (C) AVM Berlin - see picture)

    then, but i need still give preffix *31* automatically ideally by any txt parameter (for ex. from ar7.cfg etc), not by hand on my phone before all calls...

    Update from AVM:
    Sending a keypad sequence to the landline provider:
    - lift the receiver
    - dial *111#*#*31*telconumber

    work, but this is very hard work before all calls :)
     

    Anhänge: