.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

FRITZ!Box Fon 7240 -> 7270 or 7240 -> English

Dieses Thema im Forum "FRITZ!Box Fon: Modifikationen" wurde erstellt von Ropolik, 28 Feb. 2009.

  1. Ropolik

    Ropolik Neuer User

    Registriert seit:
    28 Feb. 2009
    Beiträge:
    5
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #1 Ropolik, 28 Feb. 2009
    Zuletzt bearbeitet: 28 Feb. 2009
    Hi all,

    I am sorry for english post, please. I don't understand german language.


    I have Fritz!Box 7240 with firmware 73.04.68 with web GUI in Germany language.

    Can I change language to English?

    Can I update firmware to 7270?

    I need one LAN port as WAN interface.

    Very thanks for any answer.
     
  2. telefonicus

    telefonicus Aktives Mitglied

    Registriert seit:
    14 Okt. 2005
    Beiträge:
    850
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    16
    Kann ihm denn niemand helfen? Ich hab seine Anfrage mal übersetzen lassen:

     
  3. imagomundi

    imagomundi IPPF-Promi

    Registriert seit:
    27 Okt. 2006
    Beiträge:
    3,684
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Santiago de Chile
    - only German language fw is available on avm's ftp firmware server

    - NO - I tried this just yesterday, changing HWR number through ftp and flashing with 7270's revovery fw. Result: box identified herself as "7270" but rebooted permanently. So I recovered back to 7240's own 04.68.

    - what does this mean "LAN port as WAN interface"? Box BEHIND a modem - receiving dsl signal through lan connector 1 of the box?
     
  4. Ropolik

    Ropolik Neuer User

    Registriert seit:
    28 Feb. 2009
    Beiträge:
    5
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    I can not use DSL modem. I have wireless line for access to Internet with ethernet interface.
    Fritz!Box can have setting up LAN1 port as WAN interface for access throught another device to Internet.
     
  5. imagomundi

    imagomundi IPPF-Promi

    Registriert seit:
    27 Okt. 2006
    Beiträge:
    3,684
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Santiago de Chile
    OK, understand. You cannot change to English language and cannot "convert" your 7240 into 7270! You can only use it AS IS.
    Cannot use it for PSTN lines (traditional telephony) - only for DSL/Internet and Internet Telephony. If I/we can be of some more help just let me/us know.
     
  6. Ropolik

    Ropolik Neuer User

    Registriert seit:
    28 Feb. 2009
    Beiträge:
    5
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Yes, I don't use Fritz!Box for PSTN line. I can use LAN1 port like WAN port for access to Internet throught Wireless line with ethernet connection. And for VOIP telephony from DECT/GAP earphones.

    Is this possible? Can I confugure LAN1 port as WAN port on Fritz!Box 7240?

    Thanks for any reply
     
  7. imagomundi

    imagomundi IPPF-Promi

    Registriert seit:
    27 Okt. 2006
    Beiträge:
    3,684
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Santiago de Chile
    Except some rare cases ALL FBs can be used as "ATA only" = getting their DSL/Internet signal through Lan1 behind another modem/router as is also your case.

    I feel your problem is to understand the German language menu:

    Go to "Einstellungen>Internet>Zugangsdaten" There you configure:

    - Internetzugang über Lan1
    - Internetverbindung selbst aufbauen (i.e. this makes the box work as an internal router giving you the chance to connect more than one PC/IP-device to your box)
    - Zugangsdaten werden nicht benötigt (IP)
    - IP-Adresse automatisch über DHCP beziehen -leave name of the DHCP server blank

    Good luck - with this configuration my FB always worked behind my provider's modem where I do connect them sometimes for testing purposes
     
  8. faccione

    faccione Neuer User

    Registriert seit:
    24 März 2009
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    do you know a way to change at least the annex from B to A to the 7240 so it can be used on belgian dsl lines ?

    Thanks
     
  9. doc456

    doc456 IPPF-Urgestein

    Registriert seit:
    27 Apr. 2006
    Beiträge:
    15,682
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    @faccione, sure, it is 1th Thread in this Area, german - english
     
  10. faccione

    faccione Neuer User

    Registriert seit:
    24 März 2009
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Thanks doc for the info, but that procedure won't work on 7240 due to the fact that in the original firmware is missing the annex A module/library.
    Running that scripts have no effects and typing directly via telnet gives an error after restarting the DSL module.
    What I'm looking for is a modified firmware for 7240 ( 73.04.68 ) with embedded the annex A module, and it exists due to the fact that the 7240 annex A is for sale on ebay.


     
  11. telefonicus

    telefonicus Aktives Mitglied

    Registriert seit:
    14 Okt. 2005
    Beiträge:
    850
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    16
    #11 telefonicus, 24 März 2009
    Zuletzt bearbeitet: 25 März 2009
    @doc456: Dir ist schon klar, dass das veraltet ist?

    @faccione: The above cited howto is obsolete!

    If you happen to understand Italian (as your name prompts for it) you should have a look at this. These ragazzi did a great job by transferring the applicable parts of the 7270's multilanguage user interface into the 7240 firmware. Chapeau!

    If you don't read Italian try Google Translate Be careful with the translated text as Google not only translates the description but also tries on the data. Always take data, instruction codes, addresses etc. from the original page!

    The 7240 does have an annex-A/annex-B modem, it only needs to be adjusted to your country's ADSL standard. If you can live with the user interface in German (an official Belgian language :) ), you only need to apply this: fritz_as_annex_a_kernel_args_newer.tar

    EDIT: This was for fw versions up to 73.04.59 only. Sorry for spreading outdated information
     
  12. doc456

    doc456 IPPF-Urgestein

    Registriert seit:
    27 Apr. 2006
    Beiträge:
    15,682
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    @telefonicus, war auch nur als Hinweis zum Suchen gedacht, du machst das schon! :)
     
  13. faccione

    faccione Neuer User

    Registriert seit:
    24 März 2009
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    telefonicus, maybe from the hardware side the 7240 does have an Annex-A modem already installed, but from the firmware side the module is missing.
    Infact doing this telnet procedure to change the annex:

    telnet 192.168.178.1
    echo "kernel_args annex=A" > /proc/sys/urlader/environment
    echo "annex A" > /proc/sys/urlader/environment
    export ANNEX='A'
    export CONFIG_ANNEX='A'
    /etc/init.d/rc.dsl.sh stop
    /etc/init.d/rc.dsl.sh start


    i got this:

    attempting to load DSL Firmware '/lib'modules/dsp_ur8/ur8-A-dsl.bin'
    Error: '/lib'modules/dsp_ur8/ur8-A-dsl.bin' not found
    **** ANNEX: 'A'
     
  14. imagomundi

    imagomundi IPPF-Promi

    Registriert seit:
    27 Okt. 2006
    Beiträge:
    3,684
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Santiago de Chile
    TELEFONICUS' Link to the Italians contains the solution. It's a "mere" firmware problem. The 7240 needs an annex-a-dsl-driver (ur8-A-dsl.bin). It's the same problem that annex a users encountered with the German fw 04.67 for the 7270. It can be solved by FREETZing this driver from a 7270 fw like 04.59 into the 7240's fw. This is what the Italians are doing.
    For the 7270 our FREETZ experts gave us a rather easy solution including this ..-bin as a patch to the FREETZ options for the 7270 fw. As I understood there were also plans to include a complete "ALIEN" fw for the 7240 in FREETZ. Meanwhile it should be possible to transfer a dsl-a-bin into the 7240's fw using DUNJI's FREETZ method explained in [post=1226880]this[/post] Post
     
  15. faccione

    faccione Neuer User

    Registriert seit:
    24 März 2009
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #15 faccione, 25 März 2009
    Zuletzt bearbeitet: 25 März 2009
    Done !

    DONE!

    (Italian translation available here: http://www.skizzo3000.it/forum/index.php?showtopic=807&st=0&gopid=4426&#entry4426 )

    - Installed Linux Stinky 1.0.6 on VMWare Fusion (I'm using MAC)
    - downloaded Freetz 1.0.3
    - executed MAKE (takes 20 minutes and needs internet connectivity)
    - downloaded the two firmware from AVM's FTP (7240 73.04.69 e 7270 54.04.67 English)
    - executed MAKE MENUCONFIG and modified ONLY the type of router in 7240
    - executed ./fwmod -u -d 7240de FRITZ.Box_Fon_WLAN_7240.AnnexB.73.04.68.image
    - executed ./fwmod -u -d 7270en FRITZ.Box_Fon_WLAN_7270.en-de-es-it.54.04.67.image
    - open on the desktop the two folders containing the two firmware (.//7240de .//7270en)
    - copied the folder ORIGINAL from 7240 to the same folder and renamed MODIFIED
    - copied from the folder /filesystem/lib the international libreries libtiinterpreter.so.0.0.0 including the symbolic links into the same folder of modified 7240
    - copied from the folder /filesystem/etc all the files htmltext*.db symlinks included, into the same folder of modified 7240
    - removed from the folder /filesystem/etc the folders default* and copied all the folders default* from the 7270's folder.
    - edited the file rc.conf present into the folder filesystem/etc/init.d/ of the modified 7240 as follows:

    - insert:
    export CONFIG_MULTI_LANGUAGE=”y”
    export CONFIG_MULTI_COUNTRY=”y”
    export CONFIG_DSL_MULTI_ANNEX=”y”

    - modify:
    export OEM in export OEM=”avme”

    - modify ALL THE ANNEX SECTION with the following strings:
    ###########################################################################
    ## Annex
    ############################################################################
    LOADANNEX=`echo ar7cfg.dslglobalconfig.Annex | ar7cfgctl -s 2>/dev/null | sed s/\\"//g`
    if [ -z "${LOADANNEX}" ] ; then
    export ANNEX=`cat $CONFIG_ENVIRONMENT_PATH/annex`
    else
    export ANNEX=${LOADANNEX}
    fi
    if [ -z "${ANNEX}" ] ; then export ANNEX=${CONFIG_ANNEX} ; fi
    ############################################################################

    - **MANDATORY** copied from the directory /filesystem/lib/modules/dsp_ur8/ of 7270 the file ur8-A-dsl.bin
    - copied integrally into the same folder of modified 7240 the directory filesystem/usr/share and filesystem/usr/www
    - executed ./fwmod -p -d 7240de FRITZ.Box_Fon_WLAN_7240.AnnexB.73.04.68.image
    - Into the folder .//7240de there will be a file named 7240_.de_2009MMDD-HHMMSS.image where:
    - MM = Month / DD = Day - HH = Hour / MM = Minutes / SS=Seconds when the firmware has been compiled.

    - Execute the AVM 7240 recovery Executable and restored the original firmware (optional if no changes has been made to the router)
    - reboot
    - from the web interface of the Fritzbox uploaded the modified firmware image
    - reboot
    - Web Interface - Choose Nation
    - Web Interface - Choose ANNEX *(A)*
    - wizard to configure internet connectivity

    That's all folks !

    Faccione

    Credits:
    - http://www.vocesuip.com/tutorial_fritz_box_multilingue_compreso_ltaliano_e_multi_annex-t9988.0.html di Lonegunman
    - http://www.freetz.org/wiki/help/howtos/development/repack_fw (Freetz Wiki *MUST READ*)
    - http://www.freetz.org/wiki/help/howtos/development/developer_information/package_development_start (come sopra)
    - Read the manuals, the guide, the faq, the wiki. Don't be shy to ask to the forums AFTER doing a SEARCH!
     
  16. telefonicus

    telefonicus Aktives Mitglied

    Registriert seit:
    14 Okt. 2005
    Beiträge:
    850
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    16
    Congratulations!

    Great Job :)
     
  17. imagomundi

    imagomundi IPPF-Promi

    Registriert seit:
    27 Okt. 2006
    Beiträge:
    3,684
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Santiago de Chile
    Congratulations!!
     
  18. doc456

    doc456 IPPF-Urgestein

    Registriert seit:
    27 Apr. 2006
    Beiträge:
    15,682
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    @faccione, well done! Respect! :)
     
  19. maxgrand

    maxgrand Neuer User

    Registriert seit:
    7 Sep. 2007
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
  20. waynester59

    waynester59 Neuer User

    Registriert seit:
    28 Jan. 2009
    Beiträge:
    21
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #20 waynester59, 11 Mai 2009
    Zuletzt bearbeitet: 13 Mai 2009
    I am currently working on my conversion, would it not be easier if a modified firmware were uploaded somewhere? This is my first venture into linux... but using stinky xp, first notes on using sticky linux on uk keyboard: change sprache to english, passwort on uk keyboard is stinkz rather than stinky due to different key placings. once in linux change keyboard layout to your native layout.

    I am up and running in English on my 7240! I did, as a precaution replace the default and fallback text files as per lonegunman's tutorial,


    many thanks for your hard work:groesste: