.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

Probleme mit X-lite und Asterisk

Dieses Thema im Forum "XLite/ XPro/ eyeBeam" wurde erstellt von stephan411, 1 März 2005.

  1. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hallo,
    ich möchte gerne x-lite mit Asterisk verwenden. Asterisk ist soweit installiert und konfiguriert, war aber noch nicht in Betrieb. Aus diesem Grund weiß ich nicht, ob dieses Problem an x-lite liegt:
    Sobald ich mit einem andern PC über x-lite Konntakt aufnehmen möchte, erhalte ich die Fehlermeldung "Anruf nicht anerkannt"
    Weiß jemand wo der Fehler liegt?
    Danke!
    Stephan
     
  2. knusben

    knusben Neuer User

    Registriert seit:
    24 Feb. 2005
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
  3. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hier meine sip.conf

    [general]
    context=default ; Default context for incoming calls
    ;recordhistory=yes ; Record SIP history by default
    ; (see sip history / sip no history)
    ;realm=mydomain.tld ; Realm for digest authentication
    ; defaults to "asterisk"
    ; Realms MUST be globally unique according to RFC 3261
    ; Set this to your host name or domain name

    port=5060 ; UDP Port to bind to (SIP standard port is 5060) # Port ber den sich die Clients anmelden
    bindaddr=192.168.60.219 ; IP address to bind to (0.0.0.0 binds to all) # IP der eingebauten Netzwerkkarte
    [10]
    type = friend # SIP-Client mit der Rufnummer 10
    username=10 # Username des Clients bei der Anmeldung
    secret=10 # Passwort der Clients bei der Anmeldung
    host=192.168.59.76 # IP des Clients
    callerid="10"= <10> # Caller ID des Clients



    [11]
    type = friend # SIP-Client mit der Rufnummer 11
    username=11 # Username des Cleints bei der Anmeldung
    secret=11 # Passwort der Clients beid er Anmeldung
    host=192.168.59.72 # IP des Clients
    callerid="11"= <11> # Caller ID des Cliens



    srvlookup=yes ; Enable DNS SRV lookups on outbound calls
    ; Note: Asterisk only uses the first host
    ; in SRV records
    ; Disabling DNS SRV lookups disables the
    ; ability to place SIP calls based on domain
    ; names to some other SIP users on the Internet
     
  4. knusben

    knusben Neuer User

    Registriert seit:
    24 Feb. 2005
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ja soweit okay, denke ich :wink:
    Hier mal meine :

    [general]
    port=5060
    bindaddr=192.168.1.200
    context=default

    [21]
    type=friend
    username=21
    secret=21
    host=dynamic
    context=default
    callerid="21"= <21>

    [15]
    type=friend
    username=15
    secret=15
    host=dynamic
    callerid="15"= <15>

    Dann dazu die X-Lite Einstellungen wie in der obengenannten Anleitung.
    Gibt den asterisk -vvvvvgc irgendwelche Fehlermeldungen zu den X-Lite Anmeldeversuchen aus ?
     
  5. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Meine Einstellung von x-lite sehen folgender Maßen aus:

    Aktiviert: ja
    Angezeigter Name: (kann beliebig vergeben werden)
    Benutzername: 10
    Benutzererkennung: 10
    Passwort:

    Beim Start von Asterisk kommen zwei Fehlermeldunegn, die aber nichts mit x-lite zu tun haben, sondern mit dem chan_capi:
    warning:
    loader.c:258 ast-load-resource /usr/lib/asterisk/modules/app-capiCD.so: undiefined symbol: ast_capi_MessageNumber

    loader.c:440 load_modules: loading modules app_capiCD.so failed

    Kann es sein, dass deswegen keine Verbindung zustande kommt? Für diesen Fehler habe ich auch noch keine Lösung, vielleicht kannst du mir ja hier auch weiterhelfen.

    Stephan
     
  6. knusben

    knusben Neuer User

    Registriert seit:
    24 Feb. 2005
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Also die Anmeldung von X-lite bei Asterisk hat mit den Fehlermeldungen nix zu tuen. Weitere Einstellungen von x-lite sollten folgende sein :
    Domain : IP von Asterisk
    SIP Proxy : IP von Asterisk:port (meistens 5060)
    Out Bound Proxy wie SIP Proxy

    Knusben
     
  7. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    ok, die Erweiterungen im x-lite Menü habe ich vorgenommen. Die Fehlermeldung bleibt aber bestehen. Wahrscheinlich hast du recht und es hat nichts mit x-lite zutun.
    Stephan
     
  8. knusben

    knusben Neuer User

    Registriert seit:
    24 Feb. 2005
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Mmh, hast du denn auch in der x-lite Konfiguration das passwort gesetzt ? Zum Beispiel 10, wie in deiner extnsions.conf, frage nur weil das in deinem Posting vom 01.03.2005 fehlt.
    Und dann würde ich auf jeden Fall die User auch in einen context stecken, z.B. context=default (s. meine extensions.conf)
    Gruß Knusben
     
  9. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Meine Extensions.conf sieht folgendermaßen aus:

    ;
    ; Static extension configuration file, used by
    ; the pbx_config module. This is where you configure all your
    ; inbound and outbound calls in Asterisk.
    ;

    ;
    ; The "General" category is for certain variables.
    ;



    ; SABRINA !!!!

    [general]
    ;
    ; If static is set to no, or omitted, then the pbx_config will rewrite
    ; this file when extensions are modified. Remember that all comments
    ; made in the file will be lost when that happens.
    ;
    ; XXX Not yet implemented XXX
    ;
    static=yes
    ;
    ; if static=yes and writeprotect=no, you can save dialplan by
    ; CLI command 'save dialplan' too
    ;
    ;writeprotect=no

    writeprotect=yes


    ; You can include other config files, use the #include command (without the ';')
    ; Note that this is different from the "include" command that includes contexts within
    ; other contexts. The #include command works in all asterisk configuration files.
    ;#include "filename.conf"

    ; The "Globals" category contains global variables that can be referenced
    ; in the dialplan with ${VARIABLE} or ${ENV(VARIABLE)} for Environmental variable
    ; ${${VARIABLE}} or ${text${VARIABLE}} or any hybrid
    ;
    [globals]
    CONSOLE=Console/dsp ; Console interface for demo
    ;CONSOLE=Zap/1
    ;CONSOLE=Phone/phone0
    IAXINFO=guest ; IAXtel username/password
    ;IAXINFO=myuser:mypass
    TRUNK=Zap/g2 ; Trunk interface
    TRUNKMSD=1 ; MSD digits to strip (usually 1 or 0)
    ;TRUNK=IAX2/user:pass@provider

    ;
    ; Any category other than "General" and "Globals" represent
    ; extension contexts, which are collections of extensions.
    ;
    ; Extension names may be numbers, letters, or combinations
    ; thereof. If an extension name is prefixed by a '_'
    ; character, it is interpreted as a pattern rather than a
    ; literal. In patterns, some characters have special meanings:
    ;
    ; X - any digit from 0-9
    ; Z - any digit from 1-9
    ; N - any digit from 2-9
    ; [1235-9] - any digit in the brackets (in this example, 1,2,3,5,6,7,8,9)
    ; . - wildcard, matches anything remaining (e.g. _9011. matches
    ; anything starting with 9011 excluding 9011 itself)
    ;
    ; For example the extension _NXXXXXX would match normal 7 digit dialings,
    ; while _1NXXNXXXXXX would represent an area code plus phone number
    ; preceeded by a one.
    ;
    ; Each step of an extension is ordered by priority, which must
    ; always start with 1 to be considered a valid extension.
    ;
    ; Contexts contain several lines, one for each step of each
    ; extension, which can take one of two forms as listed below,
    ; with the first form being preferred. One may include another
    ; context in the current one as well, optionally with a
    ; date and time. Included contexts are included in the order
    ; they are listed.
    ;
    ;[context]
    ;exten => someexten,priority,application(arg1,arg2,...)
    ;exten => someexten,priority,application,arg1|arg2...
    ;
    ; Timing list for includes is
    ;
    ; <time range>|<days of week>|<days of month>|<months>
    ;
    ;include => daytime|9:00-17:00|mon-fri|*|*
    ;
    ; ignorepat can be used to instruct drivers to not cancel dialtone upon
    ; receipt of a particular pattern. The most commonly used example is
    ; of course '9' like this:
    ;
    ;ignorepat => 9
    ;
    ; so that dialtone remains even after dialing a 9.
    ;

    ;
    ; Here are the entries you need to participate in the IAXTEL
    ; call routing system. Most IAXTEL numbers begin with 1-700, but
    ; there are exceptions. For more information, and to sign
    ; up, please go to www.gnophone.com or www.iaxtel.com
    ;
    [iaxtel700]
    exten => _91700XXXXXXX,1,Dial(IAX2/${IAXINFO}@iaxtel.com/${EXTEN:1}@iaxtel)

    ;
    ; The SWITCH statement permits a server to share the dialplain with
    ; another server. Use with care: Reciprocal switch statements are not
    ; allowed (e.g. both A -> B and B -> A), and the switched server needs
    ; to be on-line or else dialing can be severly delayed.
    ;
    [iaxprovider]
    ;switch => IAX2/user:[key]@myserver/mycontext

    [trunkint]
    ;
    ; International long distance through trunk
    ;
    exten => _9011.,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _9011.,2,Congestion

    [trunkld]
    ;
    ; Long distance context accessed through trunk
    ;
    exten => _91NXXNXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _91NXXNXXXXXX,2,Congestion

    [trunklocal]
    ;
    ; Local seven-digit dialing accessed through trunk interface
    ;
    exten => _9NXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _9NXXXXXX,2,Congestion

    [trunktollfree]
    ;
    ; Long distance context accessed through trunk interface
    ;
    exten => _91800NXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _91800NXXXXXX,2,Congestion
    exten => _91888NXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _91888NXXXXXX,2,Congestion
    exten => _91877NXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _91877NXXXXXX,2,Congestion
    exten => _91866NXXXXXX,1,Dial(${TRUNK}/${EXTEN:${TRUNKMSD}})
    exten => _91866NXXXXXX,2,Congestion

    [international]
    ;
    ; Master context for international long distance
    ;
    ignorepat => 9
    include => longdistance
    include => trunkint

    [longdistance]
    ;
    ; Master context for long distance
    ;
    ignorepat => 9
    include => local
    include => trunkld

    [local]
    ;
    ; Master context for local, toll-free, and iaxtel calls only
    ;
    ignorepat => 9
    include => default
    include => parkedcalls
    include => trunklocal
    include => iaxtel700
    include => trunktollfree
    include => iaxprovider
    ;
    ; You can use an alternative switch type as well, to resolve
    ; extensions that are not known here, for example with remote
    ; IAX switching you transparently get access to the remote
    ; Asterisk PBX
    ;
    ; switch => IAX2/user:password@bigserver/local

    [macro-stdexten];
    ;
    ; Standard extension macro:
    ; ${ARG1} - Extension (we could have used ${MACRO_EXTEN} here as well
    ; ${ARG2} - Device(s) to ring
    ;
    exten => s,1,Dial(${ARG2},20) ; Ring the interface, 20 seconds maximum
    exten => s,2,Goto(s-${DIALSTATUS},1) ; Jump based on status (NOANSWER,BUSY,CHANUNAVAIL,CONGESTION,ANSWER)

    exten => s-NOANSWER,1,Voicemail(u${ARG1}) ; If unavailable, send to voicemail w/ unavail announce
    exten => s-NOANSWER,2,Goto(default,s,1) ; If they press #, return to start

    exten => s-BUSY,1,Voicemail(b${ARG1}) ; If busy, send to voicemail w/ busy announce
    exten => s-BUSY,2,Goto(default,s,1) ; If they press #, return to start

    exten => _s-.,1,Goto(s-NOANSWER,1) ; Treat anything else as no answer

    exten => a,1,VoicemailMain(${ARG1}) ; If they press *, send the user into VoicemailMain

    [demo]
    ;
    ; We start with what to do when a call first comes in.
    ;
    exten => s,1,Wait,1 ; Wait a second, just for fun
    exten => s,2,Answer ; Answer the line
    exten => s,3,DigitTimeout,5 ; Set Digit Timeout to 5 seconds
    exten => s,4,ResponseTimeout,10 ; Set Response Timeout to 10 seconds
    exten => s,5,BackGround(demo-congrats) ; Play a congratulatory message
    exten => s,6,BackGround(demo-instruct) ; Play some instructions

    exten => 2,1,BackGround(demo-moreinfo) ; Give some more information.
    exten => 2,2,Goto(s,6)

    exten => 3,1,SetLanguage(fr) ; Set language to french
    exten => 3,2,Goto(s,5) ; Start with the congratulations

    exten => 1000,1,Goto(default,s,1)
    ;
    ; We also create an example user, 1234, who is on the console and has
    ; voicemail, etc.
    ;
    exten => 1234,1,Playback(transfer,skip) ; "Please hold while..."
    ; (but skip if channel is not up)
    exten => 1234,2,Macro(stdexten,1234,${CONSOLE})

    exten => 1235,1,Voicemail(u1234) ; Right to voicemail

    exten => 1236,1,Dial(Console/dsp) ; Ring forever
    exten => 1236,2,Voicemail(u1234) ; Unless busy

    ;
    ; # for when they're done with the demo
    ;
    exten => #,1,Playback(demo-thanks) ; "Thanks for trying the demo"
    exten => #,2,Hangup ; Hang them up.

    ;
    ; A timeout and "invalid extension rule"
    ;
    exten => t,1,Goto(#,1) ; If they take too long, give up
    exten => i,1,Playback(invalid) ; "That's not valid, try again"

    ;
    ; Create an extension, 500, for dialing the
    ; Asterisk demo.
    ;
    exten => 500,1,Playback(demo-abouttotry); Let them know what's going on
    exten => 500,2,Dial(IAX2/guest@misery.digium.com/s@default) ; Call the Asterisk demo
    exten => 500,3,Playback(demo-nogo) ; Couldn't connect to the demo site
    exten => 500,4,Goto(s,6) ; Return to the start over message.

    ;
    ; Create an extension, 600, for evaulating echo latency.
    ;
    exten => 600,1,Playback(demo-echotest) ; Let them know what's going on
    exten => 600,2,Echo ; Do the echo test
    exten => 600,3,Playback(demo-echodone) ; Let them know it's over
    exten => 600,4,Goto(s,6) ; Start over

    ;
    ; Give voicemail at extension 8500
    ;
    exten => 8500,1,VoicemailMain
    exten => 8500,2,Goto(s,6)
    ;
    ; Here's what a phone entry would look like (IXJ for example)
    ;
    ;exten => 1265,1,Dial(Phone/phone0,15)
    ;exten => 1265,2,Goto(s,5)

    ;[mainmenu]
    ;
    ; Example "main menu" context with submenu
    ;
    ;exten => s,1,Answer
    ;exten => s,2,Background(thanks) ; "Thanks for calling press 1 for sales, 2 for support, ..."
    ;exten => 1,1,Goto(submenu,s,1)
    ;exten => 2,1,Hangup
    ;include => default
    ;
    ;[submenu]
    ;exten => s,1,Ringing ; Make them comfortable with 2 seconds of ringback
    ;exten => s,2,Wait,2
    ;exten => s,3,Background(submenuopts) ; "Thanks for calling the sales department. Press 1 for steve, 2 for..."
    ;exten => 1,1,Goto(default,steve,1)
    ;exten => 2,1,Goto(default,mark,2)

    [default]
    ;
    ; By default we include the demo. In a production system, you
    ; probably don't want to have the demo there.
    ;
    ;include => demo


    ; SABRINA !!!!!

    include =>10 ; fügt Client 10 hinzu
    exten =>10,1,Dial (SIP/10) ; wenn die 10 gewählt wird, wird der Cleint mit der 10 versucht zu erreichen
    exten=>10,2, Hangup ; wenn nicht wird aufgelegt

    include =>11 ; fügt Client 10 hinzu
    exten =>11,1,Dial (SIP/11) ; wenn die 11 gewählt wird, wird der Cleint mit der 11 versucht zu erreichen
    exten=>11,2, Hangup ; wenn nicht wird aufgelegt



    [default]
    ; Wir verwenden in der ISDN-TK-Anlage zweistellige MSNs
    ; Dies sind Gespräche die z.B. per VoIP eingehen und per
    ; CAPI weitervermittelt werden zum ISDN
    ; X ist ein Platzhalter für alle Ziffern von 0 bis 9
    ; [1-9] bezeichnet alle Ziffern von 1 bis 9
    ; muss ggf. noch an die lokale TK-Anlage angepasst werden.
    exten => _[10]10,1,Dial(CAPI/@42:$EXTEN)
    exten => _[10]10,2,Congestion

    exten => _[11]11,1,Dial(CAPI/@42:$EXTEN)
    exten => _[11]11,2,Congestion

    ; Hier wird die ISDN-Karte von der ISDN-TK-Anlage aus
    ; angerufen und in den Kontext "sipgateohneneun" gesprungen:
    exten => 42,1,DISA,no-password|sipgateohneneun




    [sipgateohneneun]
    exten => _.,1,Goto(sipgate,9$EXTEN)







    ;
    ; Extensions like the two below can be used for FWD, Nikotel, sipgate etc.
    ; Note that you must have a [sipprovider] section in sip.conf whereas
    ; the otherprovider.net example does not require such a peer definition
    ;
    ;exten => _41X.,1,Dial(SIP/${EXTEN:2}@sipprovider,,r)
    ;exten => _42X.,1,Dial(SIP/user:passwd@${EXTEN:2}@otherprovider.net,30,rT)

    ; Real extensions would go here. Generally you want real extensions to be 4 or 5
    ; digits long (although there is no such requirement) and start with a single
    ; digit that is fairly large (like 6 or 7) so that you have plenty of room to
    ; overlap extensions and menu options without conflict. You can alias them with
    ; names, too and use global variables

    ;exten => 6245,hint,SIP/Grandstream1&SIP/Xlite1 ; Channel hints for presence
    ;exten => 6245,1,Dial(SIP/Grandstream1,20,rt) ; permit transfer
    ;exten => 6245,1,Dial(${HINT},20,rtT) ; Use hint as listed
    ;exten => 6361,1,Dial(IAX2/JaneDoe,,rm) ; ring without time limit
    ;exten => 6389,1,Dial(MGCP/aaln/1@192.168.0.14)
    ;exten => 6394,1,Dial(Local/6275/n) ; this will dial ${MARK}

    ;exten => 6275,1,Macro(stdexten,6275,${MARK}) ; assuming ${MARK} is something like Zap/2
    ;exten => mark,1,Goto(6275|1) ; alias mark to 6275
    ;exten => 6536,1,Macro(stdexten,6236,${WIL}) ; Ditto for wil
    ;exten => wil,1,Goto(6236|1)
    ;
    ; Some other handy things are an extension for checking voicemail via
    ; voicemailmain
    ;
    ;exten => 8500,1,VoicemailMain
    ;exten => 8500,2,Hangup
    ;
    ; Or a conference room (you'll need to edit meetme.conf to enable this room)
    ;
    ;exten => 8600,1,Meetme(1234)
    ;
    ; Or playing an announcement to the called party, as soon it answers
    ;
    ;exten = 8700,1,Dial(${MARK},30,A(/path/to/my/announcemsg))
    ;
    ; For more information on applications, just type "show applications" at your
    ; friendly Asterisk CLI prompt.
    ;
    ; 'show application <command>' will show details of how you
    ; use that particular application in this file, the dial plan.
    ;
     
  10. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ich glaub, ich komme meinem Ziel etwas näher. Die x-lite Clienst versuchen sich jetzt bei Astersik einzulaoggen. Nache iner gewissen Zeit bekomme ich aber von x-lite die Fehlermeldung "Login zu lange". Eine Firewall habe ich nicht in Betrieb. Wo könnte die Ursache des Problems sein?
    Stephan
     
  11. afro

    afro Neuer User

    Registriert seit:
    18 Nov. 2004
    Beiträge:
    52
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
  12. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Welches Softphone würdest du mir denn empfehlen?

    Stephan
     
  13. afro

    afro Neuer User

    Registriert seit:
    18 Nov. 2004
    Beiträge:
    52
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    ich benutze zZ selber xlite und das funktioniert auch ganz gut..
    ich habe nur probleme mit der rufweiterleitung :) wie du in einem post unter dir sehen wirst ;)
     
  14. knusben

    knusben Neuer User

    Registriert seit:
    24 Feb. 2005
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hast du mal nach meiner Frage von oben geschaut :
    >
    Mmh, hast du denn auch in der x-lite Konfiguration das passwort gesetzt ? Zum Beispiel 10, wie in deiner extnsions.conf, frage nur weil das in deinem Posting vom 01.03.2005 fehlt.
    >

    Was sagt den Asterisk wenn du es folgendermaßen startest :
    asterisk -vvvvvgc
    Siehst du da irgendwelche Fehlermeldungen von Asterisk ?
     
  15. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    ja, die Passworter sind richtig gesetzt. Asterisk spuckt jetzt keine Warnungen mehr aus.
    Stephan
     
  16. kperas

    kperas Neuer User

    Registriert seit:
    17 Jan. 2005
    Beiträge:
    156
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hallo,

    was sagt denn "sip show peers" ?

    Dein * läuft auch wirklich richtig hoch, oder? Also Du siehst nach
    "asterisk -vvvvvgc" die Kommandozeile *CLI>

    Grüße Klaus
     
  17. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    ja, Asterisk zeigt keine Warnung oder Fehlermeldung an.

    Stephan
     
  18. kperas

    kperas Neuer User

    Registriert seit:
    17 Jan. 2005
    Beiträge:
    156
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Und was sagt "sip show peers" ?

    Grüße
    Klaus
     
  19. stephan411

    stephan411 Neuer User

    Registriert seit:
    1 März 2005
    Beiträge:
    39
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Bei meinem Asterisk gibt es den Befhel sip show peers gar nicht.

    Stephan
     
  20. kperas

    kperas Neuer User

    Registriert seit:
    17 Jan. 2005
    Beiträge:
    156
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hallo,
    also ich glaube, Dein * läuft nicht richtig hoch.

    Du bist sicher, dass Du die Kommandozeile *CLI>
    hast nachdem du asterisk -vvvvvgc eingegeben hast?

    Grüße
    Klaus