.titleBar { margin-bottom: 5px!important; }

dont possible upload saved preferences to second box

Dieses Thema im Forum "FRITZ!Box tot? Recover, Firmware Up-/ Downgrade" wurde erstellt von vpe, 29 Nov. 2006.

  1. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hello, i have

    FRITZ!Box Fon WLAN 7170, Firmware-Version 29.04.21 (PN: 2000 2333 - label on box 1/06) - full setup, no mod, only original + telnet ON
    and
    FRITZ!Box Fon WLAN 7170, Firmware-Version 29.04.21 (PN: 2000 2361 - label on box 8/06) - new, recovered, blank, no setup, same firmware, but newer hw revision (backpanel different)

    but if i "Einstellungen sichern" from first (with pass), dont possible upload saved preferences to second box!

    Please HELP ME (i need "clone setup" from first to second box), any hint or very different hardware?
     
  2. doc456

    doc456 IPPF-Urgestein

    Registriert seit:
    27 Apr. 2006
    Beiträge:
    15,682
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Hi,
    do you think that the Boxes are from the same ISP with the same Branding (1&1/Freenet)?
     
  3. hklomann

    hklomann Mitglied

    Registriert seit:
    1 Aug. 2005
    Beiträge:
    310
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Krefeld
    did you downgrade your second box from fw 29.04.23 via recoverfirmware?

     
  4. hagalabimbo

    hagalabimbo Guest

    Did you set a password for the exported file? As (according to the export menu) without a password you can only import the file to the box which created it.
     
  5. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #5 vpe, 29 Nov. 2006
    Zuletzt bearbeitet: 29 Nov. 2006
    Boxes are both OEM (from free market, not from any ISP, buy from retailers, but have different hardware, see diff. part numbers and backpanel) - original, first is BLACK and second is RED. (Red is too any 7170 subversion from 4/06).

    YES! I known this "feature". But not work correctly, see this thread :-(

    Yes, i flash in first step into new (second-red 8/06) FBF latest 04.28-5339 and not work. First box (old-black-1/06) previously contains 04.15

    I flash to both boxes identical - latest released equal firmware (not Labor) - 04.21 and save prefs again (with password) - and - load into new FBF with equal FW (but different HW) not work too :-(

    Last chance is flash both to version FRITZ!Box Fon WLAN 7170, Labor-Version 29.04.28-5339 - but this is risical, or not?

    Is here anybody from AVM Company?
     
  6. Marsupilami

    Marsupilami IPPF-Promi

    Registriert seit:
    31 Jan. 2006
    Beiträge:
    4,998
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    36
    A lot of OEM boxes do have a branding, too. So make sure, you don't have different brandings. Log on to http://fritz.box/ and have a look, if there is a branding on the "Übersicht" page. This reads like "7170 (UI)".

    I don't see any risk in upgrading the box to a labor firmware. "Labor" means that maybe some features might not work or not work correctly. But you can't crash your box with a labor firmware.

    AVM employees might be reading here from time to time. But they never post openly.
     
  7. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Thank you, i read this in my first FBF (second i check later):

    Seccond message is - activated telnet. If I disable telnet, message stay alive. Only if i mean reset or restore FBF, message goes off.
     
  8. doc456

    doc456 IPPF-Urgestein

    Registriert seit:
    27 Apr. 2006
    Beiträge:
    15,682
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    38
    Hi
    dont worry about the message! It appears every time when a "irregular" dämon will be started!
     
  9. Joe_57

    Joe_57 IPPF-Promi

    Registriert seit:
    5 März 2006
    Beiträge:
    4,791
    Zustimmungen:
    35
    Punkte für Erfolge:
    48
    @vpe:
    Sorry, but You don't have to set a password. The reload into another Box will only work if NO password is set!

    Joe
     
  10. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    really? i try.
     
  11. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #11 vpe, 3 Dez. 2006
    Zuletzt bearbeitet: 3 Dez. 2006
    I try this and:

    Both boxes no branding vissible, both have this identifier:

    System
    FRITZ!Box Fon WLAN 7170, Firmware-Version 29.04.21

    In Ihrer FRITZ!Box wurden vom Hersteller nicht unterstützte Änderungen durchgeführt.
    Weitere Informationen.

    Anschlüsse
    DSL Getrennt
    WLAN verschlüsselt
    USB-Zubehör -
    LAN 1
    LAN 2
    LAN 3
    LAN 4

    - no (UI) I show in main page after login (no password at both boxes).

    I log from telnet to first box and grab this:

    Code:
    BusyBox v1.00-pre3 (2006.03.24-08:21+0000) Built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.
    
    HWRevision='94'
    HWRevision_ATA='1'
    HWRevision_BitFileCount=''
    HWRevision_Reserved1='0'
    ANNEX='B'
    ANNEX_PTEST_FILE='ptest-results-0'
    ANNEX_PTEST_HOST='192.168.178.20'
    ANNEX_TEST='0'
    OEM='avm'
    OEM_DEFAULT_INDEX=''
    OEM_tmp='avm'
    Language='de'
    Country='049'
    TZ='CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0'
    CONFIG_AB_COUNT='3'
    CONFIG_ANNEX='B'
    CONFIG_ASSIST='y'
    CONFIG_ATA='y'
    CONFIG_ATA_FULL='n'
    CONFIG_AUDIO='n'
    CONFIG_AURA='n'
    CONFIG_BLUETOOTH='n'
    CONFIG_BLUETOOTH_CTP='n'
    CONFIG_BUTTON='y'
    CONFIG_CAPI='y'
    CONFIG_CAPI_MIPS='n'
    CONFIG_CAPI_NT='y'
    CONFIG_CAPI_POTS='y'
    CONFIG_CAPI_TE='y'
    CONFIG_CAPI_UBIK='n'
    CONFIG_CAPI_XILINX='y'
    CONFIG_CDROM='n'
    CONFIG_CDROM_FALLBACK='n'
    CONFIG_DECT='n'
    CONFIG_DSL='y'
    CONFIG_ENVIRONMENT_PATH='/proc/sys/dev/adam2'
    CONFIG_ETH_COUNT='4'
    CONFIG_FIRMWARE_URL='[URL="http://www.avm.de/fritzbox-firmware-update.php?hardware=94&oem=avm&la"]http://www.avm.de/fritzbox-firmware-update.php?hardware=94&oem=avm&la[/URL]
    nguage=de&country='
    CONFIG_FON='y'
    CONFIG_HOMEI2C='n'
    CONFIG_HOSTNAME='fritz.fonwlan.box'
    CONFIG_I2C='n'
    CONFIG_INSTALL_TYPE='ar7_8MB_xilinx_4eth_3ab_isdn_nt_te_pots_wlan_usb_host_25762'
    CONFIG_JFFS2='n'
    CONFIG_LED_NO_DSL_LED='y'
    CONFIG_MAILER='y'
    CONFIG_MEDIACLI='n'
    CONFIG_MEDIASRV='n'
    CONFIG_NAND='n'
    CONFIG_NFS='n'
    CONFIG_OEM_DEFAULT='avm'
    CONFIG_PRODUKT='Fritz_Box_7170'
    CONFIG_PRODUKT_NAME='FRITZ!Box Fon WLAN 7170'
    CONFIG_RAMSIZE='32'
    CONFIG_ROMSIZE='8'
    CONFIG_SERVICEPORTAL_URL='[URL="http://www.avm.de/fritzbox-service-portal.php?hardware=94&oem=av"]http://www.avm.de/fritzbox-service-portal.php?hardware=94&oem=av[/URL]
    m&language=de&country=&version=29.04.21&subversion='
    CONFIG_STOREUSRCFG='y'
    CONFIG_SUBVERSION=''
    CONFIG_TAM='n'
    CONFIG_TAM_MODE='0'
    CONFIG_TR069='n'
    CONFIG_UBIK2='n'
    CONFIG_UPNP='y'
    CONFIG_USB='n'
    CONFIG_USB_HOST_AVM='y'
    CONFIG_USB_HOST_TI='n'
    CONFIG_USB_PRINT_SERV='y'
    CONFIG_USB_STORAGE='y'
    CONFIG_USB_WLAN_AUTH='y'
    CONFIG_VDSL='n'
    CONFIG_VERSION='04.21'
    CONFIG_VERSION_MAJOR='29'
    CONFIG_VLYNQ='y'
    CONFIG_VLYNQ0='3'
    CONFIG_VLYNQ1='0'
    CONFIG_VLYNQ_PARAMS='vlynq_reset_bit_0=17'
    CONFIG_VPN='n'
    CONFIG_WLAN='y'
    CONFIG_WLAN_1130TNET='n'
    CONFIG_WLAN_1350TNET='y'
    CONFIG_WLAN_GREEN='n'
    CONFIG_WLAN_WDS='y'
    CONFIG_XILINX='y'
    ermittle die aktuelle TTY
    tty is "/dev/pts/0"
    Console Ausgaben auf dieses Terminal umgelenkt
    #
    I log from telnet to second (new-not connected to DSL, reseted) box and grab this (on second new box i activate telnet too):

    Code:
    2002-09-08 14:04:22 unknown: FactoryDefault=/etc/default/avm/ar7.cfg (ar7)
    2002-09-08 14:04:22 unknown: load_config(ar7): factory default loaded
    
    
    BusyBox v1.00-pre3 (2006.03.24-08:21+0000) Built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.
    
    HWRevision='94'
    HWRevision_ATA='1'
    HWRevision_BitFileCount='1'
    HWRevision_Reserved1='0'
    ANNEX='B'
    ANNEX_PTEST_FILE='ptest-results-0'
    ANNEX_PTEST_HOST='192.168.178.20'
    ANNEX_TEST='0'
    OEM='avm'
    OEM_DEFAULT_INDEX=''
    OEM_tmp='avm'
    Language='de'
    Country='049'
    TZ='CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0'
    CONFIG_AB_COUNT='3'
    CONFIG_ANNEX='B'
    CONFIG_ASSIST='y'
    CONFIG_ATA='y'
    CONFIG_ATA_FULL='n'
    CONFIG_AUDIO='n'
    CONFIG_AURA='n'
    CONFIG_BLUETOOTH='n'
    CONFIG_BLUETOOTH_CTP='n'
    CONFIG_BUTTON='y'
    CONFIG_CAPI='y'
    CONFIG_CAPI_MIPS='n'
    CONFIG_CAPI_NT='y'
    CONFIG_CAPI_POTS='y'
    CONFIG_CAPI_TE='y'
    CONFIG_CAPI_UBIK='n'
    CONFIG_CAPI_XILINX='y'
    CONFIG_CDROM='n'
    CONFIG_CDROM_FALLBACK='n'
    CONFIG_DECT='n'
    CONFIG_DSL='y'
    CONFIG_ENVIRONMENT_PATH='/proc/sys/dev/adam2'
    CONFIG_ETH_COUNT='4'
    CONFIG_FIRMWARE_URL='[URL="http://www.avm.de/fritzbox-firmware-update.php?hardware=94&oem=avm&la"]http://www.avm.de/fritzbox-firmware-update.php?hardware=94&oem=avm&la[/URL]
    nguage=de&country='
    CONFIG_FON='y'
    CONFIG_HOMEI2C='n'
    CONFIG_HOSTNAME='fritz.fonwlan.box'
    CONFIG_I2C='n'
    CONFIG_INSTALL_TYPE='ar7_8MB_xilinx_4eth_3ab_isdn_nt_te_pots_wlan_usb_host_25762'
    CONFIG_JFFS2='n'
    CONFIG_LED_NO_DSL_LED='y'
    CONFIG_MAILER='y'
    CONFIG_MEDIACLI='n'
    CONFIG_MEDIASRV='n'
    CONFIG_NAND='n'
    CONFIG_NFS='n'
    CONFIG_OEM_DEFAULT='avm'
    CONFIG_PRODUKT='Fritz_Box_7170'
    CONFIG_PRODUKT_NAME='FRITZ!Box Fon WLAN 7170'
    CONFIG_RAMSIZE='32'
    CONFIG_ROMSIZE='8'
    CONFIG_SERVICEPORTAL_URL='[URL="http://www.avm.de/fritzbox-service-portal.php?hardware=94&oem=av"]http://www.avm.de/fritzbox-service-portal.php?hardware=94&oem=av[/URL]
    m&language=de&country=&version=29.04.21&subversion='
    CONFIG_STOREUSRCFG='y'
    CONFIG_SUBVERSION=''
    CONFIG_TAM='n'
    CONFIG_TAM_MODE='0'
    CONFIG_TR069='n'
    CONFIG_UBIK2='n'
    CONFIG_UPNP='y'
    CONFIG_USB='n'
    CONFIG_USB_HOST_AVM='y'
    CONFIG_USB_HOST_TI='n'
    CONFIG_USB_PRINT_SERV='y'
    CONFIG_USB_STORAGE='y'
    CONFIG_USB_WLAN_AUTH='y'
    CONFIG_VDSL='n'
    CONFIG_VERSION='04.21'
    CONFIG_VERSION_MAJOR='29'
    CONFIG_VLYNQ='y'
    CONFIG_VLYNQ0='3'
    CONFIG_VLYNQ1='0'
    CONFIG_VLYNQ_PARAMS='vlynq_reset_bit_0=17'
    CONFIG_VPN='n'
    CONFIG_WLAN='y'
    CONFIG_WLAN_1130TNET='n'
    CONFIG_WLAN_1350TNET='y'
    CONFIG_WLAN_GREEN='n'
    CONFIG_WLAN_WDS='y'
    CONFIG_XILINX='y'
    ermittle die aktuelle TTY
    tty is "/dev/pts/0"
    Console Ausgaben auf dieses Terminal umgelenkt
    #
    [Edit Novize: quote-tags replaced with code-tags]

    .. any other infos from files inside FBF need?

    I need "clone" setup.. :-((


    update: LAST EXPERIMENT:I flashing second box to LATEST FW again and get:

    Console Ausgaben auf dieses Terminal umgelenkt
    # Sep 8 14:14:21 firmwarecfg[735]: MakeLanguagePath html=../html tail=flash.html -> ../ht
    ml/flash.html
    Sep 8 14:14:23 websrv[551]: Signal: termination
    Sep 8 14:14:23 websrv[596]: Signal: termination
    Sep 8 14:14:23 websrv[593]: Signal: termination
    Sep 8 14:14:24 websrv[551]: dyncfg: WARNING LoadLib pAR7CFG_struct changed from 0x2b18a07c to 0x2b1b607c

    ...

    but update second to latest fw (Labor-Version 29.04.28-5339) no effect, setup = fritzbox.export.txt (both variant without password - message abowe - and with password - message bottom) from first box to second reseted box get error!

    Please help.

    --------

    message bottom - Wiederherstellen der Einstellungen fehlgeschlagen
    Beim Wiederherstellen der Einstellungen ist ein Fehler aufgetreten.

    Die angegebene Datei ist keine gültige Import-Datei.
     
  12. grassi2000

    grassi2000 Neuer User

    Registriert seit:
    16 Juni 2005
    Beiträge:
    59
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    No. Thats wrong. It will only work when a password is set.

    Thats what you can read in the save settings menu


    Dort steht eindeutig das man wenn kein Passwort festgelegt, nur in exakt diese Box zurückladen kann.
     
  13. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    not work

    i get message

    please translate for me :)
     
  14. Joe_57

    Joe_57 IPPF-Promi

    Registriert seit:
    5 März 2006
    Beiträge:
    4,791
    Zustimmungen:
    35
    Punkte für Erfolge:
    48
    @grassi2000:
    Du hast ja recht! Wer Lesen kann ist da klar im Vorteil! :noidea:

    @vpe:
    Sorry about that! :mad:
    You have to set a password during the save-operation of the 1st box.
    Within the recovery (or playback operation) to your 2nd box you will be asked for this password again.

    And now the translation:
    "The recovery went wrong.
    There was an error during the recovery operation.

    The specified dataset is not a valid import dataset"

    Joe
     
  15. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    okay, but i set password with save procedure in first box, but not work too, i get message above :-(((


    Is possible move any separate part of setup, like SIP accounts (passwords not need) - this is voip.cfg file - and especially LCR settings, have more than 100 lines - i dont know, what file, but LCR settings is in binary form :-(
     
  16. kzuse

    kzuse Neuer User

    Registriert seit:
    22 Feb. 2006
    Beiträge:
    196
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    16
    Beruf:
    Broadcast-Ingenieur
    Ort:
    Mainz
    Did you try to rename the file from fritzbox.export.txt to fritzbox.export (remove the .txt)?

    Maybe this will help. But I don't know... Just worth a try I think.

    Best regards,
    kzuse
     
  17. vpe

    vpe Mitglied

    Registriert seit:
    24 Feb. 2006
    Beiträge:
    239
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    #17 vpe, 17 Nov. 2008
    Zuletzt bearbeitet: 17 Nov. 2008
    I have same problem, 2 fritz boxes 7170 (one V1, one V2 red), same firmware (29.04.63-12946) version and if transfer settings, then get this msg:

    destination FBF is Reseted to fasctory defaults ny "Neustart"...

    maybe incompatibilitet binary setting files... how i transfer these files, if cp command not work with /var/flash* files, only nvi and cat command?

    Thx.